Gemensamma utrymmen

Utsikt från Skogsbrynet 6

Gårdslokalen

Längst ned i hus 3 har vi en gemensam lokal anpassad för max 20 personer med komplett utrustat kök, samlingsrum, relax/TV rum, toalett, bastu samt dusch. Lokalen får utnyttjas gratis av oss som bor här. Bokning görs vid entrédörren till lokalen från trapphuset, hus 3. Där finns också rutiner för hur du lånar nyckel samt använder lokalen. Klicka här för mer information om gårdslokalen.

Snickeri- och vallabod

I källaren innanför cykelförrådet i hus 2 finns en snickeri- och vallabod för enklare snickerier. Din egen lägenhetsnyckel passar till den dörren. För dig som åker skidor går det också bra att valla skidor här. I boden städar vi själva efter utfört arbete.

Tvättstugor

I hus 2 finns tre bokningsbara tvättrum med tillhörande torkrum varav ett av dem har en större tvättmaskin avsedd för mattvätt. I hus 3 finns en mindre tvättstuga. Det finns bokningstavlor med nyckellås för alla tvättstugor. Respektera tvätt- och torktider! Strömmen bryts klockan 22.00. I tvättstugan ansvarar vi själva för städningen.

Om du inte har nyckel till tvättbokning gör så här: 

Förråd

Tänk på att inte förvara pappkartonger direkt på betonggolvet då det alltid finns en viss risk för fukt i källare. Fordon av olika slag som drivs med fossilt bränsle, ex mopeder får numera enligt brandföreskrifterna inte förvaras i de förråd som finns i vår förening.

Trapphus/hiss

Av brandsäkerhetsskäl får föremål inte förvaras i trapphuset, som är utrymningsväg vid brand. Ett prydligt trapphus är dessutom en trivselfråga och underlättar städningen.

I varje trapphus finns två brandsläckare uppsatta, kontrollera var din närmaste brandsläckare finns.

Det är naturligtvis inte tillåtet att röka i trapphus, hissar och precis utanför entréerna.

Tänk på att våra hissar saknar innergrind eller liknande säkerhetsanordning, så var försiktig vid flytt av större föremål så att ingen olycka inträffar och håll koll på små barn så att de inte skadar sig.